zaterdag 13 juli 2024

Koreninformatie Overdinkel

Kinderkoor Kids of Music

DIT KINDERKOOR IS IN 2021 OPGEHEVEN

Het kinderkoor “Kids of Music” bestaat al geruime tijd en is destijds opgericht door leerkrachten van Basisschool de Pax-Christi. Zij verzorgden de muzikale leiding. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Kinderen van alle lagere scholen uit de gemeente Losser zijn van harte welkom! De kinderen van het koor komen meestal uit de groepen 4 tot en met 8, maar ook als ze jonger zijn en er graag bij willen dan is dat mogelijk! Als ze naar de middelbare school gaan verlaten ze het kinderkoor. Zo is er elk jaar een andere samenstelling van het koor.
Het kinderkoor is verbonden met de Gerarus Majella Parochie uit Overdinkel dat tegenwoordig deel uitmaakt van een groter parochieverband genaamd “Maria Vlucht”.
Het kinderkoor oefent elke week in “de Overkant” op dinsdag aansluitend aan school en zingt, behalve in de grote vakantie, elke maand en verzorgt zo de muzikale omlijsting van verschillende vieringen in de parochie, zoals gezinsvieringen, presentatieviering en de communieviering. Ook zingen we wel eens in het bejaardentehuis of verlenen we medewerking aan een concert.
Naast het zingen, wordt elk jaar de verjaardag van Sinterklaas gevierd en aan het eind van het schooljaar is er een uitstapje.

Momenteel bestaat het koor uit 14 kinderen, een pianist (Misja Klein Robbenhaar) en dirigente (Miriam Breed). Samen zetten we ons beste beentje voor en hopen zo mensen, jong en oud, te inspireren en blij te maken met onze uitvoeringen.
Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Als je informatie wilt kun je mij gerust bellen of mailen.

Miriam Breed


 

 

  • 1 juli 2024
Delen op: