vrijdag 19 juli 2024

In memoriam

Op 25 juni 2024 is Gerhard (Gerhardus Johannes Marinus) Horstink in de leeftijd van 93 jaar overleden. Hij woonde aan de Onlandsweg. De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk werd maandag 1 juli gehouden en in aansluiting daarop vond de crematieplechtigheid in het crematorium in Usselo plaats in besloten kring.

Op 19 maart 2024 is Wilhelmina Berendina Theresia (Minie) Essink – Spijkerman in de leeftijd van 90 jaar overleden. Zij woonde in zorgcentrum Het Saalmerink. Dinsdag 26 maart werd de uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk gehouden en in aansluiting daarop vond de begrafenisplechtigheid op de begraafplaats in Rietmolen plaats.

Op 7 februari 2024 is Riet (Maria Aleida Josephina) Hassink – Nijmeijer in de leeftijd van 80 jaar overleden. Zij woonde in zorgcentrum Het Saalmerink. Riet was als vrijwilliger jarenlang erg actief op het secretariaat van de Pancratius-locatie. De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd dinsdag 13 februari gehouden en de volgende dag heeft de crematieplechtigheid
in crematorium ‘Hart van Berkelland’, in besloten kring, plaatsgevonden.

Op 17 februari 2024 is Marietje (Maria Johanna Hendrika) van Sark – Bemthuis in de leeftijd van 90 jaar overleden. Zij woonde aan de Ds. Van Kriekenstraat.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd donderdag 22 februari gehouden.
De crematieplechtigheid in Crematorium Usselo in besloten kring, plaatsgevonden.

Op 7 februari 2024 is Riet (Maria Aleida Josephina) Hassink – Nijmeijer in de leeftijd van 80 jaar overleden. Zij woonde in zorgcentrum Het Saalmerink. Riet was als vrijwilliger jarenlang erg actief op het secretariaat van de Pancratiuslocatie.
De afscheidsviering in de   St. Pancratiuskerk werd dinsdag 13 februari gehouden en de volgende dag heeft de crematieplechtigheid in crematorium ‘Hart van Berkelland’, in besloten kring, plaatsgevonden.

Op 22 januari 2024 is Frans (Franciscus Marinus) Waanders in de leeftijd van 90 jaar overleden. Hij woonde aan de Ambachtstraat.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft dinsdag 30 januari plaatsgevonden.
en in aansluiting daarop werd de crematieplechtigheid in Crematorium te Ussele gem. Enschede gehouden in besloten kring.

Op vrijdag 26 januari 2024 is Otto (Otto Klemens) Gröniger in de leeftijd van 81 jaar overleden. Hij woonde aan de Goudsbloem.
       De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd donderdag 1 februari gehouden en de volgende dag heeft de begrafenisplechtigheid,
       in besloten kring, plaatsgevonden.

Op dinsdag 26 december 2023 is Mientje (Hermina Engelina) Nijkamp – Meijerink in de leeftijd van 95 jaar overleden. Zij woonde in zorgcentrum Het Saalmerink.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk werd vrijdag 5 januari gehouden en in aansluiting daarop vond de begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het  Waarveld plaats.

Op 13 december 2023 is Agnes (Agnes Cecilia) Laarveld – Wielens in de leeftijd van 89 jaar overleden. Zij woonde in zorgcentrum Het Saalmerink.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk werd donderdag 21 gehouden en in aansluiting hierop vond de crematieplechtigheid plaats in besloten kring.

Op 4 november 2023 is Gerda (Gerda Johanna) Westendorp – Barink in de leeftijd van 86 jaar overleden. Zij woonde in de ‘Cypressenhof’ in Enschede en voorheen aan de Fazantstraat in Haaksbergen.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd donderdag 9 november gehouden en de volgende dag vond de crematieplechtigheid plaats in besloten kring.

Op 21 september 2023 is Jozef (Jozef Maria) van Sark in de leeftijd van 86 jaar overleden.
Hij woonde aan de Uitterhoevestraat en het laatste jaar op het Wiedenhof. Ook was hij in zijn kinderjaren misdienaar in onze parochie en zong later in het Pancratiuskoor.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd woensdag 27 september gehouden en de volgende dag vond de crematieplechtigheidin kleine kring plaats.

Op 1 september 2023 is Herman (Hermannus Gerhardus Canisius) ter Huurne in de leeftijd van 79 jaar overleden.
Hij woonde aan de Kortenaerstraat. De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd donderdag 7 september gehouden en de crematieplechtigheid vond de volgende dag in besloten kring in Crematorium Enschede plaats.

Op 9 augustus 2023 is Joop (Johannes Antonius) Sluiter in de leeftijd van 83 jaar overleden.
Hij woonde aan de Stationsstraat.
De crematieplechtigheid met kerkelijke begeleiding heeft donderdag 17 augustus in Crematorium Enschede in besloten kring plaatsgevonden.

Op 3 augustus 2023, precies twee weken nadat hij zijn 65-jarig priesterjubileum heeft gevierd, is pastor Kees (Cornelis Marinus
Antonius) van Breemen in de leeftijd van 89 jaar overleden.
Hij woonde in Zorgcentrum Het Saalmerink. De Eucharistieviering ter uitvaart werd vrijdag 11 augustus in de St. Pancratiuskerk gehouden en in aansluiting daarop vond de begrafenisplechtigheid op het parochiekerkhof te Boekelo plaats.

Op 5 juli 2023 is Agnes (Agnes Theodora Bernardina) te Koppele – Brus in de leeftijd van 88 jaar overleden. Zij woonde aan de Sterkerstraat.
De afscheidsviering met kerkelijke begeleiding heeft woensdag 12 juli, in besloten kring, plaatsgevonden in de aula van ‘Hart van Berkelland’ in Haarlo.

Op 8 juli 2023 is Jeroen (Jeroen Herman Maria) Nijkamp in de leeftijd van 59 jaar overleden. Hij woonde aan De Braak. Omdat de St. Pancratiuskerk op zaterdag 15 juli in verband met het beachvolleybaltoernooi niet toegankelijk was, werd de uitvaartviering in de HH. Bonifatius en Gezellenkerk gehouden en in aansluiting daarop heeft de begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het Waarveld plaatsgevonden.

Op 31 mei 2023 is Cisca (Francisca Antonia Hermina) Buurman – Menkehorst in de leeftijd van 81 jaar overleden.
Zij woonde in het ‘Kleinschalig Wonen’ aan de Merelstraat.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk heeft dinsdag 6 juni plaatsgevonden en in aansluiting op deze viering werd de begrafenisplechtigheid op Begraafplaats Het Waarveld in besloten kring gehouden.

Op 26 mei 2023 is Truus (Geertruida Berendina) Mentink – Rupert in de leeftijd van 83 jaar overleden.
Zij woonde in Zorghuis Scholtenhagen aan de Eibergsestraat 157.
De afscheidsviering heeft woensdag 31 mei in de St. Pancratiuskerk plaatsgevonden en de volgende dag werd in besloten kring de crematieplechtigheid gehouden in Crematorium Enschede.

Op 10 mei 2023 is Johan (Johannes Hendrikus) Eijsink in de leeftijd van 86 jaar overleden.
Hij woonde aan de Sterrebosstraat 2. Johan was als bas vijftig jaar lang een zeer gewaardeerd en trouw lid van het Pancratiuskoor.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft dinsdag 16 mei plaatsgevonden en in aansluiting daarop werd in besloten kring de crematieplechtigheid gehouden in Crematorium Enschede.

Op 26 april 2023 is Jan (Johannes Antonius Maria) Lammers in de leeftijd van 87 jaar overleden. Hij woonde aan de Akker.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk heeft woensdag 3 mei plaatsgevonden.
De crematieplechtigheid in het crematorium in Usselo werd de volgende dag in besloten kring gehouden.

Op 11 april 2023 is Herman (Hermanus Theodorus) Oortman in de leeftijd van 87 jaar overleden.
Hij woonde aan de Havikstraat. Herman heeft, bijgestaan door Miny, zijn vrouw, jarenlang zich als koster zeer verdienstelijk
gemaakt en zo een onmisbare bijdrage geleverd aan de Pancratiusgeloofsgemeenschap.
Niet alleenwas hij koster, maar ook als schilder, hulp bij het schoonmaken en door zijn sociale betrokkenheid was hij voor velen een zegen.
Voor hetgeen hij deed en was, zijn wij hem grote dankbaarheid verschuldigd.
Dat zijn inzet en die van Miny niet onopgemerkt is gebleven.
Dit blijkt wel uit het feit dat zij in 2017 een koninklijke onderscheiding kregen en daarmee lid werden in de Orde van Oranje-Nassau.
De Eucharistieviering ten afscheid in de St. Pancratiuskerk heeft dinsdag 18 april plaatsgevonden en
in aansluiting daarop werd in besloten kring de begrafenisplechtigheid gehouden op begraafplaats Het Waarveld.

Op 1 april 2023 is Wim (Wilhelmus Theodorus) ten Asbroek in de leeftijd van 82 jaar overleden.
Hij woonde aan De Els.
De crematieplechtigheid, onder kerkelijke begeleiding en in besloten kring, werd donderdag 6 april gehouden.

Op 16 maart 2023 is Joost (Justuss Canisius Maria) van Campen, Haaksbergse huisarts in ruste, in de leeftijd van 85 jaar overleden.
Hij woonde aan de Lijsterbes. De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft donderdag 23 maart plaatsgevonden.
En in aansluiting daarop werd in besloten kring de crematieplechtigheid gehouden.

Op 23 maart 2023 is Christien (Christina Berendina) Zuidinga – Diepenmaat in de leeftijd van 89 jaar overleden.
Zij woonde aan de Veldkerslaan in Enschede. De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk heeft dinsdag 28 maart plaatsgevonden.
De crematieplechtigheid in ‘Hart van Berkerlland’ in Haarlo werd de volgende dag in besloten kring gehouden.

Op 6 maart 2023 is Siny (Geziena Josephina) Heerink – Steggink in de leeftijd van 84 jaar overleden.
Zij woonde aan de Peddemors.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk, alsook de begrafenisplechtigheid, hebben dinsdag 14 maart in besloten kring plaatsgevonden.

Op 5 februari 2023 is Ben (Bernardus Antonius Johannes) Koenderink in de leeftijd van 86 jaar overleden.
Hij woonde aan de Jacob van Ruysdaelstraat
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft zaterdag 11 februari plaatsgevonden en in aansluiting daarop werd de begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het Waarveld in besloten kring gehouden.

Op 21 december 2022 is Dini (Gerdiena Geertruida Jozephina) te Lintelo – Komman in de leeftijd van 88 jaar overleden.
Zij woonde aan de Eibergsestraat. De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk heeft vrijdag 30 december plaatsgevonden.
De volgende dag werd in besloten kring de begrafenisplechtigheid gehouden op begraafplaats Het Waarveld.

Op 9 november 2022 is Ton (Antonius Henricus Josephus) Nieuwenhuis in de leeftijd van 71 jaar overleden.
Hij woonde aan de Brammeloweg. De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft donderdag 17 november plaatsgevonden.
De begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het Waarveld is in besloten kring gehouden.

Op 17 oktober 2022 is Anny (Johanna Maria) Leusink – ter Braak in de leeftijd van 86 jaar overleden.
Zij woonde aan de Spoorstraat.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk heeft zondag 23 oktober plaatsgevonden.
De volgende dag werd de crematieplechtigheid in Crematorium Usselo in besloten kring gehouden.

Op 29 augustus 2022 is Johanna Berendina (Annie) Horstink – Weernink in de leeftijd van 90 jaar overleden.
Zij woonde aan de Onlandsweg. De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft zaterdag 3 september plaatsgevonden en in
aansluiting waarop werd de crematieplechtigheid in Crematorium Usselo in besloten kring gehouden.

Op 5 augustus 2022 is Bill (Wilhelmus Johannes) Kuypers in de leeftijd van 82 jaar overleden.Hij woonde aan de Lansinkstraat 51.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk heeft donderdag 11 augustus plaatsgevonden en in aansluiting daarop werd de crematieplechtigheid in Crematorium Usselo in besloten kring gehouden.

Op 5 augustus 2022 is Boet (Arthur Marinus Frans) Braun in de leeftijd van 88 jaar overleden. Hij woonde aan de M.A. de Ruyterstraat 53.
De crematieplechtigheid met kerkelijke begeleiding werd maandag 15 augustus in besloten kring in de aula van het crematorium in Usselo gehouden.

Op 5 augustus 2022 is Gerrit (Gerardus Franciscus) Volmer in de leeftijd van 74 jaar overleden. Hij woonde aan de Vonkenkaamp 9.
De crematieplechtigheid met kerkelijke begeleiding werd donderdag 11 augustus in besloten kring in de aula van crematorium Hart van Berkelland in Haarlo gehouden.

Op 8 augustus 2022 is Frans (Franciscus Jozef Antonius) Leferink in de leeftijd van 83 jaar overleden. Hij woonde aan de Jacob van Ruysdaelstraat.
De crematieplechtigheid met kerkelijke begeleiding werd dinsdag 16 augustus in besloten kring in de aula van crematorium Hart van Berkelland in Haarlo gehouden.

Op 28 juni 2022. is overleden Lies Wijlens-Lammers in de leeftijd van 88 jaar. Weduwe van Jan Wijlens.
Zij was van 1967 t/m 2015 lid van het St. Pancratiuskoor en zong bij de sopranen.
Dankbaar herinneren wij haar als een trouwe koorzangeres. Lies zong tijdens de weekend-vieringen en menige rouw- en trouw-viering.
Na 48 jaar lid te zijn geweest is ze benoemd tot erelid van het St. Pancratiuskoor.
Vrijdag 5 augustus konden de koorleden afscheid nemen van Lies. We hopen dat Lies moge rusten in vrede en ze zal zeker meezingen in Gods
Engelenkoor!
Mede namens het St. Pancratiuskoor wensen wij de familie veel sterkte toe.

Op 23 mei 2022 is Engelfrida Bernadette (Rida) Meijerink-Siemerink in de leeftijd van 82 jaar overleden.
Zij woonde aan de Hengelosestraat. Vrijdag 27 mei werd in de Pancratiuskerk de afscheidsviering gehouden en de volgende dag heeft de crematieplechtigheid,
in besloten kring, in crematorium 'Hart van Berkeland' plaatsgevonden

Op 19mei 2022 is Anna Geertruida Josephina (Anne) Koning-te Riet in de leeftijd van 97 jaar overleden.
Zij woonde aan de Vicentstraat. De crematieplechtigheid met kerkelijke begeleiding werd vrijdag 27 mei, in besloten kring gehouden in de aula van het crematorium in Usselo.

Op 7 april 2022 is Gerard Hendrik (Gerard) Winkelhorst in de leeftijd van 78 jaar overleden.
Hij woonde aan de Biester. De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd woensdag 13 april gehouden. 
De crematieplechtigheid in besloten kring heeft plaatsgevonden in het crematorium in Haarlo.

Op 16 maart 2022 is Gerritdina Antonia (Gerdy) Leferink – Telgenhof Oude Koehorst in de leeftijd van 85 jaar overleden.
Tot een paar maanden voor haar overlijden in verpleeghuis Het Wiedenhof, woonde zij aan de Aert van Nesstraat 10.
De afscheidsviering in de St. Pancratiuskerk werd woensdag 23 maart gehouden.
De begrafenisplechtigheid in besloten kring had de volgende dag op de natuurbegraafplaats aan de Buurserstraat plaats.

Op 14 maart 2022 is Franciscus Antonius (Frans) Verduijn in de leeftijd van 88 jaar overleden.
Hij woonde in verpleeghuis Het Wiedenhof.
Maandag 21 maart heeft, in besloten kring, de uitvaartviering met kerkelijke begeleiding in aula de Putter van het crematorium in Usselo plaats gevonden.

Op 27 februari 2022 is Wilhelmus Johannes (Wim) Holtschlag in de leeftijd van 84 jaar overleden. Hij woonde aan de Buurserstraat.
Zaterdag 5 maart werd in de St. Pancratiuskerk de uitvaartviering gehouden en in aansluiting daarop heeft de begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het Waarveld plaatsgevonden.

Op 27 februari 2022 is Truus (Geertruida Theresia) Westendorp in de leeftijd van 92 jaar overleden. Zij woonde aan de Akker.
In besloten kring werd de uitvaartviering met kerkelijke begeleiding in de aula van het crematorium in Usselo gehouden, waarna de crematie volgde.

Op 19 februari 2022 is Antonius Adrianus Maria (Ton) van Amsterdam in de leeftijd van 79 jaar overleden.
Hij woonde aan de Hondelink. Ton was bijna achttien jaar een zeer verdienstelijk en trouw lid van het St. Pancratiuskoor.
Behalve dat hij als tenor in het koor zong, was hij ook een van de koor-bibliothecarissen.
Zaterdag 26 februari werd in de St. Pancratiuskerk de uitvaartviering gehouden en in aansluiting daarop heeft de crematieplechtigheid in besloten kring plaatsgevonden.

Op 14 februari 2022 is Johanna Geertruida Bernarda (Annie) Koppelman – Weernink in de leeftijd van 87 jaar overleden.
Zij woonde in Zorgcentrum Het Saalmerink. De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk werd vrijdag 11 februari gehouden.
De crematieplechtigheid vond in besloten kring plaats.

Op 19 januari 2022 is Kruno JureŠiĆ in de leeftijd van 56 jaar overleden.
Hij woonde aan de Jan Steenstraat.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk en in aansluiting daarop de begrafenisplechtigheid op begraafplaats Het Waarveld, hebben zaterdag 29 januari in besloten kring plaatsgevonden.

Op 15 januari 2022 is Dinant Johannes (Dinant) Somhorst in de leeftijd van 79 jaar overleden.
Hij woonde aan de Els. De uitvaartviering met kerkelijke begeleiding, heeft vrijdag 21 januari plaatsgevonden in de aula de Lijster van het Crematorium te Usselo.
In aansluiting daarop werd de crematieplechtigheid gehouden.

Op 28 december is Bernardus Gerhardus Raymundes (Bennie) Somhorst in de leeftijd van 86 jaar overleden.
Hij woonde aan de Pastoor Wienholtsstraat.
De crematieplechtigheid, met kerkelijke begeleiding in Crematorium Enschede, heeft woensdag 5 januari plaatsgevonden.

Op 12 december 2021 is Bart Piet Jozef (Bart) van Winsen in de leeftijd van 78 jaar overleden.
De uitvaartviering in de St. Pancratiuskerk werd zaterdag 18 december gehouden.
De begrafenisplechtigheid op Natuurbegraafplaats Haaksbergen heeft nadien plaatsgevonden.
Bart was docent geschiedenis/maatschappijleer. Ok was hij gemeenteraadslid en wethouder in Haaksbergen.
Als parochiaaan was hij o.a. voorzitter van de liquidatiecommissie na de sluiting van Lourdeskerk.
De Franciscusparochie is hem dankbaar voor zijn betrokkenheid en inzet.

Op 20 augustus 2021 is Alfons (Isidorus Alphonsus)Brummelhuis in de leeftijd van 88 jaar overleden.
Hij woonde de laatste tijd in Het Wiedenhof.
De afscheidsviering in de St.Pancraratiuskerk heeft donderdag 26 augustus plaatsgevonden.
De crematieplechtigheid werd de volgende dag,in de besloten kring ,gehouden in crematorium Hart van Berkelland.

  • 1 juli 2024
Delen op: