zaterdag 13 juli 2024

In memoriam


Op donderdag 22 februari 2024 is in de leeftijd van 67 jaar overleden Anette Maria Harperink – Janssen (roepnaam Annette).
Zij was sinds 12 juli 2019 weduwe van Frans Harperink. Zij woonde in de Barginkshoeve aan de Veldmaterstraat.
Haar gezongen uitvaartviering is donderdag 29 februari om 19.30 uur in onze kerk, de crematieplechtigheid in besloten kring is op vrijdag 1 maart.
Wij wensen haar kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun moeder, oma en zus.

Op maandag 22 januari 2024 is overleden in de leeftijd van 93 jaar Herman Hendrik Weernink (roepnaam Herman).
Hij woonde in het Saalmerink en daarvoor aan de Siepeweg. Zijn afscheidsviering in onze kerk heeft vrijdag 26 januari plaats gevonden.
Zijn crematie heeft zaterdag 27 januari plaats gevonden. Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun dierbare broer en oom.

Op 10 januari 2024 is onverwacht overleden Tonnie Ooink in de leeftijd van 79 jaar, op 4 februari hoopte hij 80 jaar te worden.
Hij is echtgenoot van Gerrie Ooink – Slot. Hij woonde aan de Enschedesestraat. Tonnie is vele jaren actief geweest in ondermeer de tuinploeg van onze kerk.
Hij verzorgde jaarlijks de aanplant van de geraniums in onze plantenbakken en veel meer.
Wij willen hem daar postuum voor bedanken. Zijn crematie heeft zaterdag 20 januari in besloten kring plaats gevonden.

Op dinsdag 2 januari 2024 is overleden in de leeftijd van 90 jaar Maria Johanna Theresia Ordelmans-Menzing (roepnaam Marie).
Zij was weduwe van Herman Ordelmans.
Zij hebben jaren gewoond op de hoek Nachtegaalstraat/Lijsterstraat de laatste jaren in het Saalmerink.
Haar uitvaartviering was woensdag 10 januari jl, waarna begrafenis op ons parochiekerkhof.
Wij wensen haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare moeder en oma.

Op dinsdag 18 december 2023 is overleden in de leeftijd van 86 jaar Maria Bernarda Temmink – Elsweier (roepnaam Marietje), zij was echtgenoot van Jan Temmink. Marietje heeft zich jaren ingezet voor ons Bonifatiuskoor, daarnaast is ze jaren actief vrijwilliger geweest (ook als koster) op het Wiedenhof.
Wij willen haar daar postuum voor bedanken. Haar uitvaartviering was woensdag 27 december jl. plaats, waarna crematie.
Wij wensen haar man Jan, zoon René en schoondochter Leonie veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare vrouw en moeder.

Op woensdag 22 november 2023 is overleden in de leeftijd van 62 jaar Johanna Elisabeth Maria Hollink
(roepnaam Annelies).
Zij woonde aan de Lavendel. Haar crematie heeft woensdag 29 november plaatsgevonden.

Op Zaterdag 25 november 2023 is overleden in de leeftijd van 76 jaar Bernardus Antonius Johannes Broekhuis (roepnaam Bennie). Hij woonde aan de Oude Boekeloseweg.
Zijn uitvaartmis en begrafenis op ons parochiekerkhof hebben plaats gevonden op donderdag 30 november.
Bennie was jaren lang lid van de kerkhofploeg. Wij willen hem daarvoor postuum bedanken.
Wij wensen de nabestaanden en anderen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare.

Op vrijdag 10 november 2023 is in de leeftijd van 90 jaar overleden Rudofhus Bernardus Temmink (roepnaam Rudolf).
Hij woonde aan de Weertseriet en was sinds 11 december 2013 weduwnaar van Annie Temmink
Leferink. Rudolf heeft zich jaren ingezet voor onze parochie als lid van de kerkhofploeg.
Wij willen hem daar postuum voor bedanken. Zijn uitvaartviering vond donderdag 16 november jl. plaats, de crematie in besloten kring was op vrijdag 17 november.
Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare vader en opa.

Op zondag 30 oktober is overleden in de leeftijd van 90 jaar Johannes Bernardus van der Kuil (roepnaam Johan).
Zijn hele leven lang heeft hij gewoond aan de Hengelosestraat. Hij was 61 jaar echtgenoot van Anny van der Kuil - Westendorp.
Zijn afscheidsviering was afgelopen vrijdag 3 november in onze kerk. De crematie op zaterdag 4 november.
Hij was jarenlang een trouw koorlid, heeft jarenlang de lijsten van medewerkers bezorgd aan misdienaars, acolieten, lectoren etc. (voordat de mail haar intrede deed) en andere werkzaamheden voor de parochie.
Postuum willen we hem daarvoor danken. Wij wensen zijn vrouw, zijn  kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare.

Op zondag 30 oktober 2023 is overleden in de leeftijd van 90 jaar Johannes Bernardus van der Kuil (roepnaam Johan) Zijn hele leven lang heeft hij gewoond aan de Hengelosestraat.
Hij was 61 jaar echtgenoot van Anny van der Kuil - Westendorp.
Zijn afscheidsviering was afgelopen vrijdag 3 november in onze kerk. De crematie op zaterdag 4 november.
Hij was jarenlang een trouw koorlid, heeft jarenlang de lijsten van medewerkers bezorgd aan misdienaars, acolieten, lectoren etc. (voordat de mail haar intrede deed) en andere werkzaamheden voor de parochie.
Postuum willen we hem daarvoor danken.
Wij wensen zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare.

Nico de Ree geboren 26 augustus 1934 en overleden op 17 september 2023.
Het is al een paar maal aangehaald in deze afscheidsviering dat Nico nauw betrokkenen is bij deze kerk, parochie, geloofsgemeenschap.
Maar hoe hebben wij, hoe heb ik, Nico ervaren als collega vrijwilliger.
Beste Truus, Adriaan en Ilse, Melissa en Dunja, Ilse en René, Nico, net zo oud als deze kerk, 89 jaar.
Wat heeft hij in de afgelopen zeg maar 40 jaar veel gedaan in en rondom dit gebouw en voor deze gemeenschap van de Heiligen Bonifatius en Gezellen. 
Als je aan mensen uit Friesland, denkt, dan denk je aan stoere grote Friese mensen, in tegendeel Nico was een rustige, zachtaardige man die door de liefde St Nicolaasga verruilde voor Haaksbergen en de
Veldmaat, waar de patroon Bonifatius is, en Bonifatius hoort natuurlijk bij Friesland. Denk maar aan Dokkum.
Nico bleef trots op zijn afkomst, St. Nicolaasga een Katholieke enclave in Friesland. Ze vieren er zelfs op grootse wijze Carnaval.
Zo’n 15 jaar geleden zijn we vanuit hier met een aantal mensen geweest naar zijn geboortedorp. Hij liet ons vol trots de St. Nicolaaskerk met Lourdeskapel zien.
Nog geen maand geleden ben ik er nog geweest en ik was inderdaad wederom onder de indruk van het mooie, grote en indrukwekkende kerkelijk complex aldaar. 
Nico was schilder van huis uit. Hij kon geweldig schilderen. Hij heeft hier vele deuren, kozijnen etc. in kerk en pastorie geschilderd. Zijn liefde ging echter uit naar het kunst schilderen.
Hij maakte de mooiste schilderijen ook van deze kerk. Eén hangt er bij mij thuis en één heeft hij er geschilderd voor wijlen pastoor Anton Hulleman.
Na het overlijden van pastoor Hulleman vorig jaar is het schilderij weer hier in de kerk terecht gekomen en staat nu hier voor op de console bij het tabernakel. 
Nico laat hier een groot stempel achter. In 1998 schilderde hij de prachtige decors voor ons kerstpanorama. Het duurt al niet meer lang en deze zijn weer te bewonderen.
Hij heeft alle unieke Kerstbeelden die wij hebben opnieuw geschilderd en gerepareerd, evenals de kruisweg staties en van de FIAT Rozenkrans.
Jaarlijks repareerde hij de kleine beschadigingen aan de beelden. Zijn grootste karwei was wel de gehele restauratie van de Os. Deze was nl. in duizend stukken uiteen gevallen.
  

Nico heeft deze weer helemaal in de oude staat terug kunnen brengen. Echt vakmanschap. 
Nico schilderde ook de reclameborden voor activiteiten in en rondom de kerk, denk hierbij aan de Dauwtrappermis, het embleem voor het Hemelvaartaltaar is ook van zijn hand. 
Tot kort voor zijn dood schilderde hij de doopduifjes voor de dopelingen en niet te vergeten de vele vele kruisjes voor de overleden medeparochianen, een kleine 800 heeft hij er gemaakt.
Onlangs heeft hij met pijn in het hart dit overgedragen aan mw Tine Westendorp. Maar hij was wel blij dat iemand hem opvolgde. 
Nico heeft ook nog jaren in het parochiebestuur gezeten en was ook nog loper voor de jaarlijkse kerkbalans. Uniek dit soort vrijwilligers.
Dit is echt de “cement” van de samenleving. Nico was zeker geen stoere Fries zoals gezegd, maar kon wel doortastend zijn.
Ooit liepen we hier achter de kerk met een aantal mensen om een plek te zoeken voor een Mariakappelletje. Zoveel mensen zoveel wensen.
Echter op een gegeven moment taste Nico door, door te zeggen hier zetten we hem neer.
Er zit al een gat in de grond en dan hoeven we niet zo diep voor de fundering te graven.
Daarnaast keek hij naar de huizen aan de Geukerdijk. Deze mensen hebben er dan goed zicht op, dat geeft een veilig gevoel tegen vernieling en zo geschiede.
Nico namens onze geloofsgemeenschap van de Heiligen Bonifatius en Gezellen namens alle andere vrijwilligers wil ik je postuum bedanken voor al die prettige jaren welke je, je hebt ingezet voor ons gemeenschap
en wij met je hebben mogen samen werken. Nico dat je mag rusten in vrede Heer geef Nico de eeuwige rust Het Eeuwige licht verlichte hem 
Dat hij mag rusten in vrede. Amen

Op Donderdag 10 augustus 2023 s overleden in de leeftijd van 92 jaar Anna Josephina Eppink – Leferink (Annie).
Zij was weduwe van Bernard Eppink. Ze hebben jaren aan de Grintenbosweg gewoond.
De gezongen afscheidsviering was op donderdag 17 augustus.
Wij wensen haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte tot bij het verwerken van het verlies van hun dierbare moeder en oma.

Op woensdag 26 juli 2023 is overleden in de leeftijd van 71 jaar Geertruida Hendrika Maria (roepnaam Trudy) Waanders – van Bergen.
Zij woonde aan de Mozartstraat en was weduwe van Theo Waanders. Haar afscheidsviering in onze kerk heeft plaatsgevonden op maandag 31 juli.
De crematieplechtigheid was op dinsdag 1 augustus in besloten kring.
Wij wensen de nabestaanden van de overledenen veel sterkte toe bij het verweken van het verlies van hun dierbare.

Op donderdag 20 juli 2023 is overleden in de leeftijd van bijna 89 jaar Truus Belshof–Broekhuis.
Zij was weduwe van Tonnie Belshof. Haar uitvaart was niet kerkelijk, maar in besloten kring.
Truus was een trouw koorlid van ons Bonifatiuskoor, zij was mede oprichtster van ons dameskoor ongeveer 60 jaar geleden.
Wij willen haar daar postuum voor bedanken.

Op woensdag 28 juni 2023 is overleden in de leeftijd van 97 jaar Wilhelmina Theresia Diepenmaat– Roerink (roepnaam Mini).
Zij was sinds 1981 weduwe van Jan Diepenmaat en woonde aan de Veldmaterstraat.
Haar Avondwake was dinsdag 4 juli en de uitvaartmis met begrafenis daaraan volgend op ons parochiekerkhof was
woensdag 5 juli. Wij wensen haar kinderen, klein en achterkleinkinderen veel sterkte toe.
Mini was sinds de komst van pastoor Hulleman in 1980 de gastvrouw in de keuken van de pastorie.
Door corona werd alles anders, echter ze is na corona nog regelmatig in de pastorie aanwezig geweest.
Mini was vriendelijk en zeer accuraat. We danken haar postuum voor haar inzet voor onze geloofsgemeenschap.Op zondag 4 juni 2023 is in de leeftijd van 81 jaar overleden Gerardus Hendrikus Scharenborg (roepnaam Gerard.
Hij woonde de laatste periode in het Meulenbelt te Almelo. Hij was weduwe van Marietje Scharenborg – Ellenbroek.
Zijn crematie heeft met kerkelijke begeleiding plaats gevonden op maandag 12 juni in Usselo.
Wij wensen de nabestaanden van de overledenen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare.

 

  • 1 juli 2024
Delen op: